Bewindvoering

Als het je echt niet meer lukt en het noodlot toeslaat

Een echtscheiding of baanverlies?

Dementie, rouwverwerking, depressie, angststoornis of verslaving…?

Een ingrijpende gebeurtenis kan je eigen leven maar ook dat van je naasten op zijn kop zetten. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Wij staan voor je klaar als het je gewoon niet meer lukt om zelf grip te krijgen op je financiële situatie.  Misschien heb je door omstandigheden ook wel schulden opgebouwd en krijg je het zelf niet meer voor elkaar om deze af te lossen.

Vanuit vertrouwen en zorgvuldigheid gaan wij aan de slag om een stabiele basis neer te zetten. Wij ontzorgen je bij al je financiële aangelegenheden. Laagdrempelig, duidelijk en eenvoudig.

Bewindvoering, Hoe werkt dat precies?

Bij bewindvoering neemt een bewindvoerder de financiën over als je dit door omstandigheden zelf niet meer kunt.

Dit kan zijn doordat je niet goed met geld om kan gaan, er lichamelijke en/of geestelijke problemen zijn of er sprake is van problematische schulden.

Omdat dit heel zorgvuldig moet gebeuren, gaat hieraan altijd een toets en besluit van de kantonrechter vooraf. Deze voorbereiding regelen wij voor en samen met jou. We nemen je hierbij al het papierwerk uit handen.  Als het bewind is toegekend, wordt vanaf dat moment alle financiële post doorgestuurd naar de bewindvoerder. Vaak geeft dat mensen al heel veel rust.  Verder ligt het beheer van je financiën en bankrekeningen bij ons als bewindvoerder. Wij zorgen bijvoorbeeld dat je rekeningen op tijd worden betaald. Het gezamenlijke doel is om jou of je naasten financiële bescherming te bieden.

Financieel veilig ouder worden

Zonder zorgen oud worden, wij gunnen het iedereen.

Als je ouder wordt is het belangrijk om je financiën veilig te stellen en hierover afspraken te maken met familie, mantelzorgers en of andere naasten in je omgeving. PLUS Financiële Zorgverlening heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd in financiële begeleiding van ouderen en is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom dit vakgebied. Van kortdurende begeleiding zoals het opstellen van een budgetplan tot daadwerkelijke overname van de financiën bij benoeming van rechtelijke macht of inbewaringstelling.

Meer weten over “financieel veilig ouder worden” of financiële uitbuiting? Informeer dan geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden of bekijk de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Deze en andere vragen!

We kunnen ons voorstellen dat bewindvoering veel vragen oproept.

Is het allemaal wel te vertrouwen? Voor wie is bewindvoering eigenlijk en hoe gaat een aanvraag in zijn werk?  Wij hebben ze allemaal voor je gebundeld!

Staat je vraag er niet bij? Wacht niet langer en bel.

We helpen je graag op weg!